– To omkommet i bussulykke

Ambulansehelikopter og redningsmannskaper på stedet der to personer mistet livet da en buss og en personbil kolliderte ved Grotli på Strynefjellet fredag ettermiddag. De omkomne satt i personbilen. Foto: Elias Sperstad / GD / Scanpix. Les mer Lukk

To mennesker skal ha mistet livet i en kollisjon mellom en buss og en personbil ved Grotli på Strynefjellet.

Begge de omkomne satt i den norskregistrerte personbilen. De to øvrige i bilen er ifølge politiet hardt skadd, og kjørt til sykehus med ambulansehelikopter, melder gd.no.

Ingen av de som var om bord i bussen da ulykken skjedde, skal være skadd.

Ulykken skjedde på riksvei 15.

Operasjonsleder Tom-Roar Ellingsberg i Gudbrandsdal politidistrikt sier til NRK at det er et ukjent antall skadde personer i bussen.

Tre luftambulanser og et Sea King redningshelikopter er kalt ut til ulykken.

- Sterkt preget

Ulykkesstedet ligger om lag 500 meter fra Grotli Høyfjellshotell, nærmere bestemt ved veien der den gamle fjellstua lå.

– Vi har tatt imot de 22 passasjerene i bussen her på hotellet, sier Espen Opsahl til NTB. Han opplyser at kommunelegen i Skjåk skal undersøke dem før det blir avgjort når og hvordan de skal reise videre.

– Det virker ikke som passasjerene er fysisk skadde, men de er selvsagt sterkt preget av den stygge ulykken, sier Opsahl.

Han sier både brannvesen, politi og ambulanser av alle slag har preget området den siste timen, og de har neppe bidradd til å roe ned passasjerene.– Men nå er de kommet inn til oss, og her skal de få god behandling, sier Opsahl.

Se kart nederst i artikkelen.


Vis større kart