Kaller Northug-refs for mobbing

Veteranen Odd-Bjørn Hjelmeset (38) mener sportssjef Åge Skinstads (45) behandling av Northug var ren mobbing. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Langrennsvennene til Petter Northug (24) reagerer sterkt på landslagsledelsens refs av skikongen etter sykdomsforfallet til landslagssamlingen denne uken.

Martin Johnsrud Sundby (25) sier til TV 2 at det var ekkelt å være til stede under «forhøret» onsdag. Veteranen Odd-Bjørn Hjelmeset (38) mener sportssjef Åge Skinstads (45) behandling av Northug var ren mobbing.

Northug måtte stå skolerett for landslagsledelsen i påsyn av kollegene fordi han spilte fotballkamp etter å ha meldt sykdomsforfall til en evalueringssamling i regi av Olympiatoppen tidligere denne uken.

Les også: – Northug i klinsj med landslagsledelsen

Verdens beste langrennsløper kom til Oslo dagen etter kampen og deltok i et fellesmøte og et rulleskirenn i forbindelse med siste dag av samlingen.

– Jeg har liten sans for den måten å behandle folk på. For å være ærlig så er dette lite gjennomtenkt av Åge Skinstad. Vi liker jo innimellom å sammenligne oss med arbeidslivet, og der tror jeg slik behandling kalles mobbing, sier Hjelmeset til TV 2.

Martin Johnsrud Sundby angret i ettertid på at han ikke sa ifra.

– Jeg opplevde «forhøret» av Petter, med 25 andre løpere til stede, som ekkelt. Jeg vet med meg selv at jeg hadde følt meg lite komfortabel i den situasjonen, sier han til kanalen.

Ifølge VG vil representanter for skiforbundet reise hjem til Northug for å prate ut om saken. (©NTB)