Kutter demonstrantenes strømtilførsel

Spenningen øker i Thalands hovedstad etter at minst én demonstrant drept og ni andre såret i sammenstøtene torsdag. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Den thailandske regjeringen har kuttet strømtilførselen til demonstrantenes leir Bangkok, opplyser hæren fredag morgen.

Myndighetene har også stengt tilgangen til leiren i sentrum av byen.

– Området har vært totalt sperret av siden i går kveld, sier talsmann for hæren, oberst Sunsern Kaewkumnerd fredag morgen.

Les også: Utvider unntakstilstand for å avverge kaos i Thailand

Han legger til at også strømtilførselen ble stanset.

– I dag skal vi vurdere virkningen av tiltakene, sier oberst Kaewkumnerd videre.

Innbyggerne i Bangkok våknet opp til en spent situasjon i Thailands hovedstad fredag etter de kraftige sammenstøtene mellom demonstranter og soldater dagen i forveien. Det kom også fredag morgen til konfrontasjoner. Politi og soldater skjøt varselskudd, og brukte vannkanoner og tåregass.

Les også: Spenningen øker i Thailand

Torsdag ble minst én demonstrant drept og ni andre såret i sammenstøtene. Thailands regjering innførte unntakstilstand i 15 nye provinser for å hindre rødskjortene i å mobilisere flere tilhengere.

Sammenstøtene startet etter at statsminister Abhisit Vejjajiva la på is planene om valg i november.

Les også: Rødskjortene godtar fredsforslag i Thailand

Under voldshandlingene ble en av opprørslederne skutt i hodet under et intervju med en journalist. Khattia Sawasdipol, med kallenavnet Seh Daeng, hadde ansvaret for sikkerheten i rødskjortenes leir.

– De som man tror at våre ledere nå er redde etter at Seh Daeng ble skutt, tar feil, sier Jatuporn Prompan, en av opprørslederne. (©NTB)