Sorg etter dødsulykke på Frøya

Redningsmannskapene arbeider på ulykkesstedet. Foto: Tor Aage Hansen. Les mer Lukk

Lokalsamfunnet på Frøya og Hitra sørger etter at en 18 år gammel jente omkom i en kraftig kollisjon på fylkesvei 716 på Frøya i Sør-Trøndelag onsdag kveld. Fem andre ble skadd, fire av dem alvorlig.

Alle de seks involverte er fra distriktet. Den omkomne jenta var elev ved Hitra videregående skole.

Skolen holdt åpent fra klokken 10 torsdag, slik at elever kunne komme og møtes og snakke om ulykken, skriver Adressa.no. Flere av de involverte var elever ved Hitra videregående skole, som også holdt åpent Kristi himmelfartsdag.

– Vi har fått informasjon om at den omkomne jenta var elev her ved vår skole. Ungdommene her har det svært tøft nå og de er fortvilet, sier rektor Per I. Christensen ved Hitra videregående skole til avisa.

Alle de fem skadde ble innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim. Fire av dem karakteriseres som alvorlig skadd. De fem er i alderen 16 til 22 år.

Årsaken til kollisjonen er ikke kjent. Men politiets første undersøkelser på ulykkesstedet tyder på høy fart. En av de to bilene sto i brann da redningsmannskapene kom fram til ulykkesstedet. Den omkomne 18-åringen satt i denne bilen.

Politiet fikk melding om ulykken ved Skarsvåg på sørenden av Frøya onsdag kveld klokken 23.18. (©NTB)