– Heiberg mektigst i nordisk idrett

IOK medlem Gerhard Heiberg med IOC gullkjede under en medaljeseremoni under OL i Vancouver 2010. Foto: Heiko Junge / Scanpix Les mer Lukk

IOK-toppen Gerhard Heiberg er kåret til den mektigste personen i nordisk idrett av et svensk magasin.

Magasinet SponsorWorld rangerer Heiberg foran hans svenske kollega i Den internasjonale olympiske komité (IOK), Gunilla Lindberg, skriver Dagbladet.

– Dette var jeg ikke klar over, men det var hyggelig å høre. Jeg har jo holdt på noen år og skaffet meg et nettverk. Og jeg trives med det jeg gjør og synes arbeidet går godt, sier Heiberg til avisen.

Det er sjuende år på rad SponsorWorld kårer de mektigste i nordisk idrett.

– I mange år har han (Heiberg) arbeidet på den internasjonale scenen og via et gedigent og godt arbeide har han skaffet seg troverdighet og status i den internasjonale sportsindustrien. Heiberg har i dag muligheten til å påvirke så vel internasjonal som nasjonal utvikling av sporten. Særlig i OL-sammenheng, men også i alminnelighet, sier juryleder Magnus Roos til Dagbladet.

Ingen andre nordmenn er blant de ti beste på listen, men Rune Hauge følger på ellevteplass. Anders Besseberg, president i Det internasjonale skiskytterforbundet, er nummer 16. (©NTB)