Slutt for Northug etter VM?

John Northug, Petter Northugs far, sier at det ikke er sikkert sønnen fortsetter etter ski-VM neste år. Foto: Anders Wiklund / Scanpix. Les mer Lukk

Pappa John Northug slipper en liten bombe i Adresseavisen. – Det er ikke sikkert at han fortsetter etter ski-VM neste år, sier han om verdenscupvinner Petter Northug.

Dermed kan VM i Holmenkollen neste vinter være det siste internasjonale mesterskapet med Petter Northug på startstreken.

– Petter er uberegnelig. Vi har ikke diskutert det veldig inngående. Han skal holde på så lenge det er artig. Det kan være at Petter synes det er nok. Det er ikke sikkert at han fortsetter etter ski-VM neste år, sier John Northug til Adresseavisen.

En av grunnene skal være at Northug ikke liker det voldsomme oppstyret rundt ham. Skikongen skaper enorm interesse og er en yndling blant fans og sponsorer.

– Han vil ha fred. Når han er ferdig med langrenn skal han bort fra dette livet. Han ønsker ikke oppmerksomhet, sier managerfaren.

Et annet moment er at livet som verdens beste langrennsløper tar på fysisk.

Er utslitt

– Han er fysisk utslitt. Petter merker kjøret. Jeg ser det på ansiktstrekkene hans. Jeg ser det styret som er rundt ham. Det er noe med hvor lenge du orker å ha det slik. Petter vil egentlig ha det annerledes. Han blir lei, sier John Northug.

Det er fire år siden Northug tok sin første seier i verdenscupen. Petter Northug hentet i helgen hjem verdenscupkulen, beviset på at han er sammenlagtvinner i verdenscupen.

I Vancouver ble det to OL-gull tidligere i vinter. Han er også firedobbelt verdensmester.

Har tilbud

Dersom han får en seier i Tour de Ski vil han ha vunnet alt som er mulig å vinne i internasjonalt langrenn. VM på hjemmebane er en stor begivenhet til neste år. Det er motivasjon i seg selv, men det store spørsmålet er hva som skjer etter det.

Petter Northug har ikke kommentert saken. Han ønsket ro hjemme i Meråker. Fredag og lørdag venter del to av NM, og søndag skal langrennsstjernen gå Flyktningerennet.

Ifølge faren har Petter Northug allerede fått tilbud utenfor skisporet. (©NTB)