Endrer forklaring i Faiza-saken

Fredagsbønn før båren med Faiza Ashraf ankommer moskeen Central Jamaat Ahle Sunnat i Oslo. En av de siktede i drapssaken har nå endret forklaring. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

28-åringen som er siktet for medvirkning til overlagt drap på norskpakistanske Faiza Ashraf, har endret forklaring på flere punkter.

Etter å ha nektet i flere uker for at han kjenner den 25 år gamle mannen som er siktet for overlagt drap på Ashraf, sier 28-åringen nå at han kjenner mannen, skriver Dagbladet.

28-åringen har nå også innrømmet overfor politiet at han «kjenner noe til det som fant sted med fornærmede 3. februar 2010».

Den 25-årige etnisk norske mannen som er siktet for overlagt drap, har tilstått både bortføring av og drapet på Faiza Ashraf.

Hun ble bortført fra en bussholdeplass i Bærum 3. februar. Vel tre uker senere, natt til 25. februar, ble hun funnet drept i et turområde ved Solli i Asker.

Den 28 år gamle norskpakistaneren skal ha vært oppdragsgiver i saken. Han ble pågrepet samme kveld som Faiza Ashraf ble bortført, på bakgrunn av opplysninger hun selv kom med da hun ringte fra bagasjerommet i bilen. 28-åringen har sittet fullstendig isolert i varetekt siden pågripelsen.

Etterforskningen av drapet går mot slutten, og tiltalen mot de to siktede i saken vil trolig være klar før sommeren. (©NTB)

Få de siste nyhetene her