Fikk kontoret renset for politiske spøkelser

Mykola Azarov har overtatt som statsminister i Ukraina etter Julia Timosjenko, som tapte presidentvalget i februar. Nå skal den nye statsministeren ha fått en prest til å gjennomføre en eksorsisme på statsministerens kontor for å fordrive Timosjenkos politiske spøkelset. Foto: REUTERS / Konstantin Tsjernitsjkin / SCANPIX Les mer Lukk

Ukrainas nye statsminister fikk en ortodoks prest til å gjennomføre en eksorsisme på statsministerens kontor for å fordrive Julia Timosjenkos spøkelse derfra.

Det hevder han iallfall selv, Ukrainas nye statsminister Mykola Azarov. Han har overtatt som statsminister etter at Timosjenko tapte mot Viktor Janukovitsj i presidentvalget i februar.

– Det var svært tett luft der inne. Etter eksorsismen ble det lettere å puste, så da gikk jeg inn på kontoret, sier Azarov til nyhetsbyrået Interfax.

Eksorsismen skal ha blitt gjennomført av en prest fra det berømte grotteklosteret i Kiev, Petsjerskaja Lavra.

Azarov har også gjort det klart at det ikke er plass til kvinner i Ukrainas nye regjering. Kvinner er for skjøre til å løse problemene i landet, mener han.

– Situasjonen i landet er heller vanskelig nå for tida, og jeg har tatt inn folk i regjeringen som kan arbeide 16–18 timer dagen. Å gjennomføre reformer er ikke kvinnearbeid. (©NTB)