Alle tiltalte i Rasool-familien dømt i lagmannsretten

Alle de tiltalte i Rasool-familien er i Borgarting lagmannsrett dømt for grovt heleri, enkelte også for utpressing og trygdesvindel.

Ti ukers behandling av ankesaken der åtte personer med tilknytning til B-gjengen i Oslo har vært tiltalt, har resultert i en dom på 182 sider.

Fem av de tiltalte, som alle er brødre, er i lagmannsretten dømt for organisert kriminalitet i henhold til straffelovens paragraf 60a. Denne paragrafen kalles ofte «mafiaparagrafen».

Den eldste broren, Ghulam Abbas, er dømt til fengsel i fem år. Bror nummer to, Zahid Rasool (31) er dømt til fem og et halvt års fengsel, melder TV 2.

Den tredje broren, Qaiser Rasool (29) er dømt til ni måneders fengsel, hvorav fem måneder er betinget. Bror nummer fire, Yasir Rasool (25) er også dømt til ni måneders fengsel.

Den femte broren, Faisal Rasool (22) er dømt til ett år og ni måneders fengsel, hvorav ni måneder er betinget.

Moren til brødrene ble i tingretten frifunnet, men lagmannsretten har dømt henne for et simpelt heleri av 64.500 kroner og grovt heleri av 300.000 kroner. Hennes ektemann er dømt til ett og et halvt års fengsel, hvorav ett år er betinget.

Shaid Rasools kone er dømt til åtte måneders fengsel.

Lagmannsretten har besluttet inndraging av verdier for til sammen om lag 17 millioner kroner. (©NTB)