Alle skolene stengt etter ras

Minst tre snøras sperrer mandag morgen riksvei 70 i Sunndal på Nordmøre. Sunndal kommune har bestemt at alle skolebarna skal holdes hjemme.

Det første raset gikk ved Hoelsand, to, tre kilometer fra Sunndal sentrum i retning Oppdal like etter midnatt. Letemannskaper har søkt gjennom raset uten å finne noe.

– Vi har ikke fått meldinger om savnede, men en bil kjørte inn i raset uten at noen ble skadd. Det er ingen indikasjoner på at noen er tatt i dette raset, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Like etter at meldingen om det første raset kom inn ble det meldt om et nytt ras på riksvei 70 ved Myren camping, noen kilometer fra det første. Dette raset er om lag 50 meter bredt, men ikke like dypt som raset ved Hoelsand.

– Det går nye ras hele tiden. Nå fikk vi nettopp inn melding om et tredje ras, forteller operasjonsledere til NTB ved 5-tiden mandag morgen.

Ordføreren kalte tidlig mandag morgen sammen kriseledelsen. De har nå bestemt å holde barna hjemme i dag, sier Ståle Refsti i Sunndal kommune til NRK.

Både barneskolene, ungdomsskolen og den videregående skolen holder stengt. Til sammen er 1000 elever berørt av dette.

Han forteller at politiet har varslet Sunndal kommunes beredskapsteam, slik at de kan gjøre en helhetsvurdering av situasjonen. Det har falt enorme mengder snø i Sunndal de siste dagene og rasfaren er stor.