Mot nytt OL for Bjørgen

Marit Bjørgen på prologen i kvinnenes sprint fri teknikk under World Cup-stevnet i Holmenkollen søndag. Rennet er en del av helgens prøve-VM i nordiske grener. Foto: Erlend Aas / Scanpix Les mer Lukk

Marit Bjørgen har for alvor fått tenning. Det virker mer og mer klart at det går mot nye fire sesonger for henne.

Hun er ikke definitiv, men det er ikke mye om å gjøre. Søndag tok hun sin fjerde verdenscupseier på rad. Jenta er i dytten. Sprinten i Kollen ble et nytt kremmerhus.

– Det er vanskelig å si her og nå at det er slutt etter VM neste år. Den dagen jeg ikke er motivert, slutter jeg. Så får vi se når den dagen kommer, om det blir i 2013 eller om sju år.

Bjørgen har fått lov av samboer Fred Børre Lundberg til å fortsette fram mot OL i Sotsji, og i miljøet rundt henne tror de fleste at det blir nettopp slik.

Falun

Det har gått i ett for Bjørgen siden hun kom hjem fra OL i Vancouver med fem medaljer i bagasjen, og ennå er det ikke over. Det venter fortsatt fire renn i Sverige, pluss NM del 2 i Tolga.

– Motivasjonen til å fullføre sesongen er der, men det kommer sikkert en tyngre dag også, selv om jeg skal forsøke å levere så godt jeg kan. Det blir nok noen renn i april, men det blir lite trening. Jeg hadde tre treningsfrie uker i april også foran denne sesongen, sa hun.

Bjørgens kommende sesong starter 1. mai. Det er ikke avgjort hvordan det kommende året blir.

– Vi skal ha en evaluering torsdagen før NM.

Lettere

Evalueringen etter fjorårssesongen var av det tunge slaget. Det blir lettere etter årets suksessesong.

– Det blir enklere i år ja, men vi finner sikkert noe kan forbedres.

Søndagen ble bare bedre og bedre for Bjørgen etter hvert som den skred fram. Hun hadde en tung start. Det tok tid å få motoren i gang.

– Jeg hadde et tøft løp fra lørdag i beina, og jeg startet dagen med en liten joggetur. Det var tungt i prologen, men siden gikk det bedre og bedre. Jeg var heldig med at det ble et fall i semifinalen, og jeg hadde litt flaks som kom først i mål da. Jeg egentlig piggest i finalen. Det viser at kroppen fungerer bra, og at jeg har evnen til å restituere meg.

USAs Kikkan Randall og Russlands Natalia Korosteleva ble nummer 2 og 3.

(©NTB)