Lege i barnedødsfallsak var under etterforskning

Legen som hadde ansvaret da et barn døde i morens liv ved fødeavdelingen i Kongsberg forrige helg, hadde allerede en tilsynssak mot seg. Legen er nå suspendert fra sykehuset.

På fredag valgte helseforetaket Vestre Viken å stenge fødeavdelingen på Kongsberg sykehus, da fylkeslegen grep inn etter at et barn døde under fødselen.

Les også: Politiet etterforsker fødeavdeling

Avdelingen har også flere tilsynssaker under etterforskning hos Helsetilsynet, og ifølge TV 2 dreier en av sakene seg om den samme overlegen som var på vakt da dødsfallet skjedde forrige helg.

– En konkret sak som gjelder en av overlegene ved sykehuset, er oversendt oss for vurdering. Det er en alvorlig sak hvor vi vurder en reaksjon mot legen, sier avdelingsleder for tilsynssaker i Helsetilsynet, Gorm Grammtvedt, som bekrefter at det dreier seg om den samme legen og at de ser sakene i sammenheng.

Legen er nå suspendert fra sykehuset. Pasient og brukerombudet i Buskerud, Anne Lise Kristensen, mener Helsetilsynet burde grepet inn tidligere.

– Hvis vi har satt både mor og barns liv i fare og dette kunne ha vært unngått, så synes jeg tilsynsmyndighetene må gjøre en nøye vurdering av sin egen saksbehandling.

Fylkeslegen i Buskerud har også bedt politiet om å starte etterforskning av fødeavdelingen. (©NTB)