Filippinske fengselsfugler med Jackson-suksess

En gruppe filippinske fanger har lagd en ny videoslager på internett med god drahjelp fra Michael Jacksons koreograf.

Manila (NTB): Gruppa danser til tittelsporet på DVD-en «This is It» og hadde inntil tirsdag formiddag fått 851.000 treff på YouTube siden filmen ble lagt ut fredag av Sony Entertainment før tirsdagens lansering av DVD-en.

Det er Jacksons koreograf Travis Payne som fører an når 1.200 innsatte iført forskriftsmessig oransje bukser og svarte skjorter med DVD-ens merke danser seg gjennom en godt synkronisert oppvisning i fengselsgården, melder nyhetsbyrået AFP.

Sony opplyser at Payne og hans team var der i to dager i januar i høyrisikofengslet i byen Cebu for å spille inn den fire og et halvt minutt lange filmen.

De innsatte, som inkluderer narkotikahandlere og draps- og voldtektsmenn, fikk kultstatus verden over da en film der de danser til Michael Jacksons hit «Thriller» ble lagt ut på YouTube i 2007.

Siden da har den fått 37,5 millioner treff.

Ledelsen ved fengselet innførte dansetreningen som en måte å løsne på spenningen mellom fangene og øke sjansen for at de kunne bli rehabilitert.

Både ledelsen og fangene sier at programmet har vært en stor suksess og at slåssingen blant de innsatte har gått markert ned siden dansingen ble introdusert.