Tror amatører sto bak Krekar-skyting

Her blir Krekar fraktet vekk av politiet etter skytingen. (Foto: Benjamin Bakken) Les mer Lukk

Tidligere polititopp Finn Abrahamsen tror det er amatører som sto bak skuddene mot mulla Krekars leilighet.

Abrahamsen mener angrepet mot leiligheten virker veldig uprofesjonelt og dårlig planlagt, skriver Dagsavisen.

Finn Abrahamsen var i mange år leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet. På bakgrunn av det han har lest og hørt, mener politiveteranen at det høyst sannsynlig er amatører som skjøt mot Krekars leilighet.

– Jeg tror derfor det er store muligheter for at de blir tatt, mener han.

Mye støy

Årsaken er at han mener måten de to mulige gjerningsmennene har opptrådt på, virker uprofesjonell.

– Når de først prøver å bryte opp døra inn til leiligheten påkaller de seg allerede da mye oppmerksomhet. Det lager mye støy, og utgjør stor risiko for å bli tatt når politiet bare er et tastetrykk unna. Profesjonelle og dyktige folk ville ikke tatt slike sjanser, sier Abrahamsen.

Mulla Krekar og hans familie returnerte ikke til leiligheten etter politiavhørene mandag, men skal ifølge Dagbladet overnatte på hemmelig sted med politibeskyttelse.

Ny trusselvurdering

Det har tidligere kommet trusler mot den omstridte mullaen, men politiet kjenner ikke til noen konkrete trusler i forkant av skyteepisoden.

I 2004 ble det framsatt trusler mot Krekar i forbindelse med at navngitte personer fra Nord-Irak skulle være på vei til Norge for å ta livet av ham.

Ifølge Aftenposten foretar politiet nå en ny trusselvurdering av Krekar og hans familie, og flere kilder sier til avisen at det er nærliggende å tro at det er det samme nordirakiske miljøet som kan stå bak drapsforsøket mot Krekar og hans familie natt til mandag. (©NTB)