Drapssiktet i Skien varetektsfengslet i fire uker

En 33 år gammel kvinne døde etter å ha blitt knivstukket flere ganger i sin bolig i Skien. Les mer Lukk

Den 38 år gamle mannen som er siktet for drap på sin fraseparerte kone i Skien natt til mandag, er varetektsfengslet i fire uker.

Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Nedre Telemark tingrett tirsdag formiddag.

Siktede nekter straffskyld for drapet på den 33 år gamle kvinnen, og han fastholdt dette i retten. Mannens forsvarer innstilte derfor på løslatelse. Men retten fulgte begjæringen fra påtalemyndigheten og varetektsfengslet mannen i fire uker. To av ukene må han sitte med brev- og besøkskontroll.

Knivstukket

38-åringen er siktet for forsettlig drap på sin fraseparerte kone. Hun døde etter å ha blitt knivstukket flere ganger i sin bolig i Skien. Deres tre barn var til stede i huset da drapet skjedde. Det var 38-åringen selv som ringte inn nødmeldingen.

Mannen ble pågrepet senere samme natt og siktet for forsettlig drap. I retten tirsdag viste 38-åringen fram to kutt, et i venstre arm og et ved hoften, skriver VG Nett.

– Han har en skade på armen som han har blitt påført. Han har vært til legeundersøkelse, og han har fremvist i retten den skaden han har på armen. Der ser det ut som om han har sydd flere sting, sier 38-åringens forsvarer, Ranveig Sem til NRK.

Hun ønsker ikke å komme nærmere inn på hva 38-åringen har forklart.

Obdusert

Den drepte kvinnen ble obdusert tirsdag, men politiet har ennå ikke mottatt noen foreløpig obduksjonsrapport, opplyser politiadvokat Jon Borgen i Nedre Telemark politidistrikt.

Politiet bekrefter at det har vært flere voldsepisoder mellom kvinnen og hennes fraseparerte ektemann. I 2009 førte en voldsanmeldelse til at mannen ble ilagt besøksforbud, men saken ble trukket før den kom til behandling i retten.

Den døde kvinnen og den drapssiktede 38-åringen er av jordansk opprinnelse, men har norsk statsborgerskap og har bodd i Norge siden 1990-tallet. Politiet arbeider fortsatt med å få bekreftet varsling av pårørende i utlandet, og vil derfor vente med å bekjentgjøre avdødes identitet.

(©NTB)