Problemer i kø for togpassasjerer på nyttårsaften

Det vil fortsatt være problemer for togene etter brannen i Askertunnelen tirsdag. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

<pTogpassasjerene må smøre seg med tålmodighet også på nyttårsaften. Jernbaneverket melder om flere innstilte tog på flere strekninger.</p

Oslo (NTB): Det er fortsatt problemer med strømtilførselen på Asker stasjon etter brannen i Askertunnelen tirsdag kveld, melder Jernbaneverket.

Dette medfører innstilte tog også torsdag morgen.

Alle lokaltog mellom Moss og Spikkestad er erstattet med alternativ transport mellom Sandvika og Heggedal. Det gjelder også lokaltogene mellom Lillestrøm og Asker, som er erstattet med buss mellom Hvalstad og Asker.

Toget fra Bergen som skulle være framme i Oslo klokken 06.26 torsdag morgen, står foreløpig ved Sokna da det er feil på sporet. Jernbaneverket jobber med å finne ut av situasjonen.

På Kongsvingerbanen har det oppstått problemer med strømtilførselen, noe som fører til at den foreløpig er stengt mellom Sørumsand og Fetsund. Det jobbes med å skaffe alternativ transport til de passasjerene som blir berørt av dette.

På Rørosbanen er toget fra Røros til Trondheim som skulle gått klokken 05.05 og vært framme i Trondheim klokken 07.35, innstilt mellom Røros og Støren da det ikke er tilgjengelig tog. Også her må passasjerene belage seg på å bli fraktet med buss eller drosje.

På Gjøvikbanen er toget fra Gjøvik kl. 06.35 til Oslo S kl. 08.34 også innstilt på grunn av manglende togsett. Det ble først jobbet med å skaffe alternativ transport på deler av strekningen, men avgangen er nå innstilt i sin helhet og passasjerene blir fraktet med buss på strekningen.

Også toget som skulle gått fra Oslo S kl. 05.49 med ankomst Roa kl. 07.16, er innstilt. Det samme gjelder toget fra Roa kl. 07.43 til Skøyen kl. 09.10. Også her er problemer med togsettet årsaken.