Bøtelagt for råkjøringen

FIKK BOT: Næringsminister Trond Giskes sjåfør fikk en bot, det samme gjorde &TV 2s sjåfør som fulgte etter statsråden. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

<pSjåføren til næringsminister Trond Giske har fått en bot på 3.600 kroner etter å ha råkjørt med statsråden i baksetet.</p

Det var tirsdag 10. november i år at statsrådsbilen med Giske (Ap) i baksetet brøt fartsgrensen på E18 mellom Lillesand og Kristiansand.

Sjåføren skal ha kjørt i nærmere 140 kilometer i timen i 100-sone. Det viser videoopptak fra TV 2s bil, som fulgte etter statsrådsbilen etter å ha blitt forbikjørt.

Agder politidistrikt har undersøkt råkjøringen til både Giskes sjåfør og TV 2.

– Jeg har utstedt et forelegg til begge sjåførene, både til TV 2s sjåfør og sjåføren til Trond Giske. Vi gir forelegget fordi vi mener de har kjørt i en hastighet i minst 120 kilometer i timen i en 100-sone, sier politiinspektør Nils Grønås i Agder politidistrikt til Nettavisen.

Begge sjåførene har fått en bot på 3.600 kroner.

Politiet har avhørt sjåførene, men bare TV 2s sjåfør innrømmer råkjøringen.

– Sjåføren av Giskes bil har ikke erkjent straffskyld, men sjåføren av TV 2s bil har erkjent å ha kjørt for fort, sier Grønås til Nettavisen.

Politiinspektøren ønsker ikke å gå nærmere inn på hva de to sjåførene har fortalt til politiet om kjøringen.

TV 2s nyhetsredaktør, Jan Ove Årsæther, synes det er rimelig at begge sjåførene fikk bot, men sier at kanalen ikke angrer på råkjøringen.

– Vi kommer til å gjøre det samme igjen hvis vi oppdager at makta tar seg til rette, sier Årsæther, som også anbefaler Giskes sjåfør å vedta boten. (©NTB)