Erna slår både Jens og Jensen

RUNDT BORDET: Jens er mektigst. Men nå er Erna Solberg mer populær enn både ham og Siv Jensen. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pFor første gang mener velgerne at Høyre-leder Erna Solberg gjør en bedre jobb enn både statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og Frp-leder Siv Jensen. </p

Middelmådig, sier velgerne om regjeringens jobb. Folk flest er mindre fornøyd med innsatsen nå enn de var i juni, viser en måling Respons har gjort for Aftenposten.

Når velgerne skal dele ut karakterer til landets fremste rikspolitikere, er ingen i nærheten av Erna Solberg i konkurransen om å ha størst fremgang. Solberg blir bare slått av en mann, utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Erna får i en firer fra folket, en framgang på 0,7 siden i sommer.

– Det er jo hyggelig. Det understøtter en subjektiv følelse jeg har, sier hun og viser til at hun har fått mange positive tilbakemeldinger om egen innsats denne høsten.

Velgerne er bedt om å vurdere innsatsen etter en karakterskala fra en til seks, der seks er beste karakter. Ingen har i denne undersøkelsen noen gang vært i nærheten av en sekser, og bare utenriksministeren har sett femtallet. Men vitnemålene for desember inneholder ingen høyere samlekarakter enn 4,8, som Jonas Gahr Støre får.

Finansminister Sigbjørn Johnsen, som hadde samme jobb også i perioden 1990 til 1996, suser inn på en andreplass i regjeringen med en firer foran statsministeren som får 3,8.

Frp-leder Siv Jensen får 3,7, ned 0,1. KrF-leder Dagfinn Høybråten får 3,1, ned 0,1 og avtroppende Venstre-leder Lars Sponheim får en treer, ned 0,2. (©NTB)