Fortsatt kritisk for skuddoffer

<pDen 33 år gamle somalieren som ble skutt på Grønland i Oslo søndag, ligger mandag i kunstig koma. Politiet har ingen mistenkte i saken.</p

Mannen, som er somalisk statsborger, ble skutt i brystet i en kjeller i en bygård på Grønland like etter klokken 17.30 søndag. Han klarte å ta seg ut på gata og inn på en pub, før han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus.

Mandag kveld er mannens tilstand er kritisk, men stabil. Han ligger i kunstig koma.

– Vi har prioritert å sikre åstedet, gjennomføre en rundspørring i området, og avhør av omkring ti vitner, sier politiinspektør Hanne Kristin Rhode til NTB.

Ingen mistenkte

Politiet har ingen navngitte mistenkte i saken og arbeidet mandag kveld fortsatt med en rekke vitneavhør.

– Vitnene vi avhører er blant annet hans familiemedlemmer og vitner som har sagt fra om at de vet noe, eller som har vært i området, sier hun.

Hva som har kommet ut av avhørene ønsker Rhode ikke å kommentere, men noe motiv er ennå ikke klarlagt. Noe våpen er heller ikke funnet, og resultatene av åstedsundersøkelsene er ennå ikke klare. Hva 33-åringen gjorde i kjelleren hvor han ble skutt, vet ikke politiet.

Regner med løsning

Oslo-politiet håper skuffofferet selv kan komme med noen svar, dersom han overlever skadene.

– Vi har stor prioritet på saken, men vi forhaster oss ikke før vi får dannet oss et bilde av det som har skjedd. Vi vil i løpet av de nærmeste dagene gjøre et grundig arbeid slik at vi ikke går ut og pågriper feil person, sier Rohde.

Hun påpeker at det fortsatt har gått kort tid, og sier hun regner med at politiet greier å løse saken.

Rohde bekrefter at skuddofferet var kjent av politiet fra før. (©NTB)