Advarer mot Nettby

<pAgder-politiet advarer mot Nettby og mener internettsamfunnet fraskriver seg ansvar ved å ikke tipse politiet om episoder der.</p

Nettby  

Et nettsamfunn med over 800.000 brukere. Nettby er Norges største nettsamfunn.

* Nettby eies av og utvikles av Nettby Community AS og ble lansert i 2006. Det ble stiftet av VG Multimedia og Nettby Community Holding.

* Nettsamfunnet modereres av såkalte byvakter, som er brukere med utvidede rettigheter.

* Nettby har en løpende dialog med Kripos om nettsikkerhet.

* Aktuelt: Agder-politiet advarer mot samfunnet og karakteriserer det som den viktigste og største arenaen for voksne overgripere.

Kilder: nettby.no, Wikipedia, (©NTB)

Kriminaltekniker Bjørn Grongstad i Agder-politiet mener Nettby er blitt den viktigste og største arenaen for voksne overgripere, melder P4.

– I dagens form er det ikke noe sted for barn. Når vi har startet etterforskning av en sak, så ser vi veldig ofte at første kontakt mellom barn og en potensiell overgriper har startet på Nettby, sier Grongstad.

Den omfattende overgrepssaken i Bodø trekkes fram som et ferskt eksempel.

Det er 800.000 brukere av Nettby, og det sosiale samfunnet er svært populært blant unge.

Nettby-sjef Rune Røsten innrømmer at politiet ikke varsles om episoder på samfunnet, men anbefaler brukerne selv å kontakte politiet om de føler seg krenket eller utsatt for noe.

– Vi gjør det vi kan for å hindre det, men i et så stort samfunn kan det skje uheldige ting. Vi kan alltid bli bedre, sier Røsten.

– Vi jobber med holdningsendringer hos de unge og ikke minst foreldrene. Det er for så vidt et trekantsamarbeid mellom oss, brukerne og foreldre eller foresatte, legger han til. (©NTB)

Les også hva Politiforum har skrevet om Nettby tidligere:

Unge bruker nettet for å planlegge vold