– Hundretusener i begravelse i Iran

Flere hundretusen mennesker skal ha møtte opp til Montazeris begravelse. Bildet over sirkulerer på flere nettsteder og skal vise begravelsen. Kilde er ukjent. Les mer Lukk

<pHundretusener av iranere deltar i begravelsen av storayatolla Hossein Ali Montazeri i Qom i Iran. Opposisjonelle skal ha ropt slagord mot regimet.</p

Flere nettsider melder om det store frammøtet.

– Mengden i prosesjonen anslås til hundretusener av mennesker, og de ropte slagord til støtte for ham og for Mir Hossein Mousavi, skriver nettstedet Jaras.

Det ble tidligere meldt at Irans opposisjonsleder Mir Hossein Mousavi var kommet til Qom for å delta i begravelsen av storayatollaen.

Flere titusener av mennesker er gått ut i gatene i byen for å delta i begravelsen, meldte en internettside med tilknytning til den konservative politikeren Mohsen Rezaie.

Det offisielle nyhetsbyrået IRNA meldte at begravelsesseremonien skjedde rolig, mens det halvoffisielle byrået Fars meldte at Montazeri var blitt begravd.

Montazeri døde natt til søndag i sitt eget hjem i den hellige byen Qom, 87 år gammel. Storayatollaen var regnet som den fremste regimekritikeren blant de geistlige i Iran.

Mousavi skal ha besøkt hjemmet til Montazeri i Qom for å uttrykke sine kondolanser til storayatollaens familie, ifølge det reformvennlige nettstedet Kaleme.

Det var ventet at mandagens begravelse av den opposisjonelle storayatollaen Hossein Ali Montazeri kunne bli til en demonstrasjon mot det iranske regimet.

En buss med opposisjonelle på vei til begravelsen ble mandag morgen stanset av sikkerhetsstyrker, ifølge Kaleme. Opprørspoliti ble utplassert på en rekke steder i Qom allerede søndag, opplyste øyenvitner. (©NTB)