Romøren blir norsk joker i hoppuka

Bjørn Einar Romøren i satsøyeblikket på vei mot 2.-plass i søndagens verdenscuprenn i Engelberg. (Foto: Michael Buholzer, SCANPIX/Reuters) Les mer Lukk

<pBjørn Einar Romøren er Norges beste kort i den tysk-østerrikske hoppuka. I det siste verdenscuprennet før hoppuka endte han på en oppmuntrende 2.-plass i Engelberg.</p

– Jeg hadde en veldig god følelse i dag, slappet godt av på forhånd og fikk ut maksimalt, sa Bjørn Einar Romøren til NTB. Fortsatt har han OL i Vancouver og VM i Planica som sesongens store mål, men han tror han kan prestere på topp allerede i den tysk-østerrikske hoppuka.

Romøren oppnådde 138 meter i sitt første hopp i Engelberg, mens finaleomgangen ble avbrutt da han var en av åtte hoppere som sto igjen på toppen. Dermed ble førsteomgangen tellende i rennet.

Bakkerekord av Amman

Sveitseren Simon Amman vant med et hopp på 141 meter, tangering av Janne Ahonens bakkerekord. Japaneren Daiki Ito overrasket med 3.-plass etter 134,5 meter.

De øvrige norske hopperne skuffet stort. Anders Jacobsen endte på en beskjeden 15.-plass, Johan Remen Evensen på 23.-plass og Tom Hilde på 30.-plass.

Kenneth Gangnes og Roar Ljøkelsøy endte uten verdenscuppoeng på henholdsvis 33-. og 40.-plass. Vegard Sklett kvalifiserte seg ikke til rennet.

Satser på hoppuka

Romøren satser på en topplassering i hoppuka, og foreløpig har han vist at han hører hjemme blant de aller beste. Selv mener han at terping på teknikken og godt treningsarbeid i oppkjøringen til sesongen er hovedårsakene til framgangen.

– Jeg mener selv at jeg skal ha en god sjanse i hoppuka. Etter kanonstarten i Kuusamo har jeg klart å holde trykket oppe. Selv om resultatene i Lillehammer under rennet der ikke var av de beste, var hoppingen likevel absolutt brukbar, sa han etter avsluttet renn i Engelberg.

Nå går turen hjem til julefeiring og en siste oppkjøring foran hoppuka med noen treningshopp i Vikersundbakken. (©NTB)