Sikret for mye på slutten

Kjetil Jansrud i Alta Badia i dag. Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI. Les mer Lukk

<pKjetil Jansrud sikret for mye på slutten av storslalåmrennet søndag. Han var redd for å komme på innerski, men mistet noen plasser på det og var ikke fornøyd.</p

Til slutt ble det niendeplass på Jansrud. Han kjørte seg opp i finaleomgangen som alle de norske løperne, men likevel var det ikke godt nok.

– Jeg har aldri hatt noen bedre plassering enn dette her i Alta Badia, men det betyr ikke stort. Jeg ønsker å være med helt i toppen, og det klarte jeg ikke i dag heller, sa Jansrud til NTB.

Han var 2,67 sekunder bak vinneren Massimiliano Blardone i mål, og han ble slått av Aksel Lund Svindal med to hundredeler. Han kunne fort ha kjørt seg opp noen plasser dersom han bare hadde vært tøff nok på slutten.

– Sport er brutalt. Det er små marginer som skiller, og i dag fikk jeg som fortjent. Jeg er på ingen måte fornøyd, sa Jansrud.

Dårlig grep

Han har kjørt flere fantastiske omganger i storslalåm denne sesongen, men han har fortsatt til gode å kjøre et renn med to gode omganger.

– Jeg var nær ved å klare det i Val d’Isère, men så rotet jeg det til på slutten, sa Jansrud som kjørte en heller svak førsteomgang i Alta Badia, men som hevet seg noe i finaleomgangen.

– I annenomgangen kjørte jeg bra helt til den siste mellomtiden. Det ble for forsiktig mot slutten, og derfor synes jeg det ble dårlig nå også.

Han sa også at han slet med dårlig grep i finaleomgangen, selv om det ikke var så ille som i første omgang, da han måtte legge om litt på stilen sin for at det ikke skulle gå helt galt.

På vei

– Selv om jeg aldri har sikret meg noen seier i verdenscupen ennå, føler jeg at jeg er god nok til å kunne gå helt til topps, bare det blir full klaff. Jeg trenger vel å lære litt mer, selv om mange mener at jeg kanskje burde være utlært som har vært med så lenge som jeg har, sa Jansrud med et smil.

– Jeg er helt overbevist om at seieren min kommer. Det gjelder bare å få ut det jeg er god for og har i kroppen, mente han.

Han la ikke skjul på at han er optimist, men før han forlot målområdet i Alta Badia dvelte han også litt ved kjøringen sin mot slutten.

– Mange kom på innerski, og jeg ville ikke være en av dem. Derfor sikret seg litt ekstra, men det var nok dumt, for der jeg bremser er det andre som gir full gass, og da blir det som det ble i dag, sa Kjetil Jansrud til NTB.