Skjøt kjærestens halvbror med hagle

Huset der en 33 år gammel mann ble skutt og drept på Sula natt til lørdag. Les mer Lukk

<pI politiavhør har den drapssiktede 25-åringen forklart at han skjøt samboerens halvbror i uunngåelig selvforsvar på Sula natt til lørdag.</p

Drapet på Langevåg i Sula natt til lørdag skjedde hjemme i leiligheten hos den drapssiktede 25-åringen og hans samboer. Lørdag kveld forklarte den siktede mannen i avhør hvorfor offeret på 33 år ble skutt og drept med hagle, opplyser politiet.

Den siktede satt også i avhør søndag, men politiet ville ikke gå ut med nye opplysninger i saken etter at avhøret var avsluttet søndag kveld.

– Måtte skyte

25-åringens forsvarer, advokat Inger-Marie Sperre, bekrefter politiets opplysninger.

– Han har fortalt at det oppsto en situasjon der han måtte ty til våpenet for å stanse noe som var i ferd med å skje. Han opplevde dette som en nødvergesituasjon, forteller Sperre.

– Mannen erkjenner å ha skutt og drept 33-åringen, men erkjenner ikke straffskyld. Han hevder han handlet i nødverge, opplyser politiadvokat Inger Myklebust Ferstad i en pressemelding søndag ettermiddag.

Drapet ble meldt til politiet klokka 5 lørdag morgen. Verken politiet eller forsvarer vil si noe om de involverte var beruset, men NTB får bekreftet at det er tatt blodprøver av de involverte i saken.

To lovlige våpen

Teknikere fra Kripos ankom Sula søndag ettermiddag. De vil gjennomføre en åstedsundersøkelse og andre tekniske undersøkelser som ledd i å sikre spor etter drapet.

– Kripos foretok undersøkelser på stedet søndag kveld, og arbeidet fortsetter mandag, sier Ferstad til NTB.

Den siktede skal lovlig ha disponert to våpen. En hagle og ifølge VG, en rifle, som ble brukt til jakt.

– Haglen som ble benyttet, er et våpen siktede hadde tillatelse til å ha. Siktede hadde våpentillatelse til to våpen, sier Ferstad.

Fire stykker

Foruten den døde, den siktede 25-åringen og hans samboer, var det en fjerde person til stede da 33-åringen ble drept. Politiet presiserer at det var 25-åringen selv som ringte politiet like etter at de dødelige skuddene falt.

Forsvareren vil ikke utdype om den truende situasjonen som skal ha oppstått var rettet mot ham selv, samboeren eller mot den fjerde personen som var i leiligheten.

Besøk

Det er tre leiligheter i huset, og samboerparet bodde i øverste etasje. Den drepte 33-åringen var på besøk hos halvsøsteren og samboeren. De skal ikke ha sett hverandre ofte.

– Han bodde ikke i nærheten, så det var ikke ofte de var sammen, sier Sperre.

Søndag kveld var det fremdeles ikke tatt noen beslutning om 25-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag. Politiet må gjennomføre et fengslingsmøte før det er gått 72 timer siden pågripelsen. (©NTB)