Mener gjengbrødre bestilte drap på Facebook

Lys og blomster var torsdag lagt ned på parkeringsplassen på Haugerud i Oslo hvor Young Guns-medlemmet Mohammed Javed (28) ble funnet skutt i bakhodet i en utbrent bil. Foto: Tore Meek / Scanpix Les mer Lukk

<pPolitiet mener de fengslede brødrene bestilte drapet på Mohammed Javed av Stig Millehaugen ved hjelp av en falsk profil i nettsamfunnet Facebook.</p

Det er opplysninger som kom fram under fengslingsmøtet i Oslo tingrett fredag. Møtene gikk for lukkede dører, men i slutningen fra tingretten, som ble gjort offentlig lørdag, kommer opplysningene fram.

De to brødrene av pakistansk opprinnelse fra B-gjengen ble fredag varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapet på Javed den 19. januar i år. Tingretten konkluderte med at det er skjellig grunn til å mistenke de to brødrene på 28 og 32 år for å ha gitt drapssiktede Stig Millehaugen oppdraget med å drepe Javed som var en lederskikkelse i Young Guns.

Falsk profil

– Det ble tatt kontakt med Millehaugen drapsdagen på den falske facebookprofilen. Millehaugen har i avhør opplyst at han hadde kontakt med siktede og at det var siktede som skjulte seg bak den falske profilen, står det i kjennelsen.

Den omtalte profilen på en fiktiv kvinne som ble opprettet, har ikke vært i bruk siden drapet. Den ene av brødrene opprettet kontoen og brukte e-postadressen til et annet medlem i B-gjengen som kontaktadresse.

Politiet har tatt beslag i PC-er og annet datautstyr fra brødrene. Etterforskningen har så langt sporet at profilen på Facebook er opprettet via internettabonnementet til samboeren til den ene av brødrene.

Gjengkrig

Bakgrunnen for drapet skal ha vært fiendskap mellom gjenggrupperinger. Etter at den gamle A-gjengen ble oppløst gikk noen til Young Guns, hvor Javed var en lederskikkelse, mens de drapssiktede brødrene ble en del av B-gjengen.

– Når det gjelder siktedes tilknytning til Millehaugen og drapet på Mohammed Javed 19.01.09, viser retten til at det er skjellig grunn til å tro at drapet er bestilt av den rivaliserende B-gjengen, som siktede har tilknytning til, skriver tingrettsdommer Torkjel Nesheim i kjennelsen mot 32-åringen.

Han mener hensynet til den videre etterforskningen gir god grunn til å holde dem fengslet.

Begge brødrene anket kjennelsene på stedet til lagmannsretten. Ankene vil ikke bli behandlet før neste uke. (©NTB)