Skuffet og tatt av vinden

Aksel Lund Svindal ble tatt av vinden i dag. Foto: AFP PHOTO / VINCENZO PINTO. Les mer Lukk

<pAksel Lund Svindal svingte fra topp til bunn på 24 timer. Han var skuffet etter 17.-plassen i utfor lørdag, men ble tatt av vinden og kunne gjøre lite fra eller til.</p

– Det skjedde ingenting i dette rennet. Jeg synes jeg kjørte bra, men det er helt tydelig at et lite vinddrag kan gjøre mye. At det gikk så dårlig med meg og de som kjørte rundt meg, blir i hvert fall forklart med at det plutselig begynte å blåse litt på toppen. Jeg merket ikke noe til det da jeg kjørte, men det er det alle sier her i målområdet, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Canadiske Manuel Osborne-Paradis vant rennet med østerrikeren Mario Scheiber på plassen bak. Ambrosi Hoffmann fra Sveits og John Clarey fra Frankrike delte tredjeplassen, og felles for alle, bortsett fra Scheiber, var at de kjørte med lave startnummer.

– Vi driver en utendørsidrett, så forholdene er det ikke lett å få gjort noe med. Det er da heller ikke første gang det skjer overraskende ting som dette her, sa Svindal.

Han var ikke så veldig klar over at forholdene skiftet selv, men la merke til at Didier Defago på startnummeret foran ham kjørte svakt.

Skuffet

– Det er klart jeg er skuffet nå, for målet var å kjempe i toppen. Alt lå til rette for det. Underveis i dette utforrennet følte jeg også at det fungerte bra. Følelsen var god hele veien, så det var ikke bra da jeg kom til mål og oppdaget at jeg var langt bak, slo Svindal fast.

Han ble slått av Osborne-Paradis med 1,27 sekund, og det var det ingen som skjønte noe av i målområdet.

– Det var ikke lett å se at vindforholdene skiftet. Vi som satt og kommenterte rennet, skjønte i alle fall lite, men de som var oppe i bakken så godt hva som skjedde, forklarte NRKs ekspertkommentator Paul Arne Skajem til NTB etter rennet.

Dermed ble det ikke noe av «The Double» for Svindal, og det ble heller ikke noe av «The Treble» for Michael Walchhofer, som har vunnet utforrennet i Val Gardena de to siste årene. Målet hans var å ta den tredje strake seieren i år, men østerrikeren ble også tatt av vinden og kjørte inn til femteplassen.

Gode muligheter

– Utstyret fungerte bra. Det gjorde kjøringen min også. Det er ting jeg får ta med på den positive siden, sa Aksel Lund Svindal, som var rask med å forlate målområdet og komme seg videre til Alta Badia, der han skal kjøre storslalåm søndag og slalåm mandag.

– Jeg mener absolutt jeg har gode muligheter i søndagens storslalåmrenn. Kanskje er ikke mulighetene like gode der som de var her, men jeg har gode ski og er i bra storslalåmform også, sa Svindal til NTB.

Han lovte at han skal være med å slåss om plassene på seierspallen også i Alta Badia søndag, og kanskje ble han litt ekstra tent etter at vinden og forholdene ødela for ham lørdag.

– Det er klart det er synd at dette skulle skje akkurat nå, men det nytter det ikke å tenke på. Det har skjedd slike ting her før, det vet alle som har vært her og fulgt med i noen år, sa Svindal.

Kjetil Jansrud valgte å stå over lørdagens utfor. Dermed var det bare Espen Lysdahl som kjørte ved siden av Svindal. Utfordebutanten (i verdenscupen) endte på 58.-plass av de 60 som kom til mål. Han ble slått av vinneren med 6,55 sekunder. (©NTB)