Romøren: – Har ti meter til inne

Bjørn Einar Romøren i kjent stil. Foto: Heiko Junge / Scanpix. Les mer Lukk

<p Bjørn Einar Romøren føler avstanden opp til de beste har minket etter 6.-plass i Engelberg lørdag.</p

Nok en gang ble Romøren beste nordmann, og med 5.- og 6.-plass på de to siste dagene mener Hosle-hopperen at han er nær å gjenskape hoppene som ga ham seier i verdenscupåpningen i Kuusamo.

– Jeg har vært veldig nær topplasseringer, og føler jeg har gjort det ålreit her så langt. Fredag var jeg bare to poeng fra pallen. I dag (lørdag) ble annethoppet litt for dårlig, analyserte Romøren ovenfor NTB.

I lørdagens renn var 28-åringen 26,6 poeng bak vinneren og 10,5 poeng fra en pallplass. Østerrikske Gregor Schlierenzauer vant rennet ett poeng foran den sveitsiske hjemmefavoritten Simon Amman. Andreas Kofler fra Østerrike ble nummer tre.

Misset på hoppkanten

– Jeg fant ikke hoppkanten helt i annen omgang, og kjenner at jeg har ti meter til inne. Sagt på en annen måte; hvis jeg hadde hoppet fem meter lengre hadde jeg vel vært på pallen, sa Romøren.

– Det er selvfølgelig litt surt. Jeg kunne like godt fått en plassering blant de tre øverste, men 6.-plass er også veldig bra med tanke på annethoppet. Det lover godt for sesongen videre.

Romøren lå på 4.-plass etter første omgang, 6,9 poeng bak tredjeplasserte Kofler. Hosle-hopperen hoppet 129 meter i det første hoppet, men slo av tre meter på lengden i finaleomgangen.

Tetduo kan slås

Romøren ligger nå på 4.-plass i verdenscupen. Selv om avstanden opp til de to beste (Schlierenzauer og Ammann) økte, tror han ikke de to er så suverene at de ikke kan tuktes.

– De hopper godt på ski begge to, men det er godt å se at jeg henger såpass bra med. Ifølge dem som fulgte med på vimplene fikk de også en del bedre forhold enn resten i første omgang. De hadde ikke like suverene annethopp, påpekte Romøren.

Søndag er det en ny mulighet i Engelberg.

– Det er ikke umulig å slå dem, men man vinner ikke hopprenn uten makshopp. Får jeg finslipt teknikken og får til tre gode hopp, er det fullt mulig å slå dem.

Tom Hilde sikret med sin delte 8.-plass at ytterligere en nordmann endte inne på topp ti. Anders Jacobsen ble nummer 18, mens Roar Ljøkelsøy endte som nummer 20. Johan Remen Evensen hoppet seg opp fem plasser i annen omgang og ble til slutt nummer 22. Vegard Sklett kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. (©NTB)