Håndballjentenes VM-drøm knust

Norges Tonje Larsen  mot Russland under semifinalen i håndball-VM i Kina fredag.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Les mer Lukk

<pRussland ble for sterke for det norske kvinnelandslaget.</p

Russland kan ta sitt fjerde VM-gull i dette tiåret etter at de vant med åtte mål over Norge i fredagens semifinale. Sluttresultatet var 28-20, og russerne er nå en klar favoritt mot Frankrike.

Svak avslutning

Norge hadde virkelig sjansen og ledet med tre mål flere ganger før pause. Det så ganske bra ut i en god stund. Men så kom totalkollapsen. Russland gikk fra 8-11 til 16-12 på under ti minutter. Da fungerte nesten ingenting for Norge. Svake skudd mot en god Inna Suslina (russisk keeper), tekniske feil og en Katrine Lunde Haraldsen som ikke var borti stort.

Første på lenge

Russland vant de siste ti minuttene av omgangen hele 9-1 og latterliggjorde i perioder Norge. Russerne spilte beinhardt i forsvar og løp som gale hjem etter balltap. Dermed stoppet de også i stor grad de norske kontringene som kunne gitt jevn kamp.

Det er første gang siden VM i 2005 at Norge ikke spiller finale i mesterskap. De fire sluttkampene etter det har gitt tre gull og et sølv.

Nå venter Spania i bronsekampen. Tap der vil gi trener Thorir Hergeirsson fjerdeplass i debutmesterskapet, akkurat som forgjenger Marit Breivik i 1994. (©NTB)