Bøkko får bruke Mueller

Håvard Bøkko ble sekundert av Peter Mueller på Hamar. Nå får han også arbeide med favorittreneren fram mot OL i Vancouver. Foto: Scanpix / Terje Bendiksby. Les mer Lukk

<pSkøyteløperen Håvard Bøkko får tillatelse til å bruke Peter Mueller som personlig trener, til tross for at amerikaneren fikk sparken for trakassering.</p

Oslo (NTB): Bøkko er medaljekandidat på flere distanser i OL i Vancouver. Han var sterkt kritisk til at Mueller ble sparket som landslagstrener, og mente det hemmet hans OL-sjanser.

Nå har han fått viljen sin.

På et møte mellom Skøyteforbundet, Olympiatoppen og Bøkko-leiren torsdag, ble det slått fast at Bøkko får bruke amerikaneren som personlig trener fram mot vinterlekene.

- Hovedsaken er at vi nå får ro rundt situasjonen, sier Bøkko til NRK.

- Lille ekstra

Mueller fikk sparken etter en sleivete kommentar til Maren Haugli under en middag i Berlin. Siden har Jarle Pedersen tatt over som landslagstrener, men Bøkko var ikke fornøyd med tingenes tilstand etter verdenscupstevnene i Calgary og Salt Lake City.

- Han føler at det lille ekstra som Peter kan gi han, det får han bare med Peter, sier landslagstrener Pedersen til NRK.

Den amerikanske treneren får imidlertid ikke muligheten til å være til stede under mesterskap. Han er heller ikke ønsket i Vancouver.

Toppidrettssjef Jarle Aambø var tidlig ute og slo fast at Mueller ikke blir akkreditert til OL. Aambø støtter torsdagens løsning.

- Vi støtter det og ser at det kan være en god løsning som gjør at alle løpere får gode forberedelser, sier Aambø.

Glede

I Bøkko-leiren var det stor glede etter at saken endelig løste seg.

- Dette føles veldig bra. Nå får Håvard lov til å trene sammen med Peter de periodene landslaget ikke er samlet. Men Håvard blir fortsatt med på alle samlingene, sier far Eirik Bøkko til VG Nett.

- Vi har ikke stilt ett eneste ultimatum til forbundet. Fra vår side var det forståelig at de ville ha Håvard med på landslaget, samtidig som de forstår at han trenger litt ekstra støtte utenom, sier faren.