Woods kåret til tiårets utøver

Tiger Woods sliter på hjemmebane, men på idrettsfronten går det bedre. Nå har amerikanske sportsredaktører kåret golfspilleren til tiårets idrettsutøver. Foto: AP / Rob Carr / Scanpix. Les mer Lukk

<pGolfesset Tiger Woods sliter kanskje på hjemmebane, men er kåret til tiårets idrettsutøver av amerikanske sportsredaktører.</p

Washington (NTB-AP): Nyhetsbyrået Associated Press har gjennomført undersøkelsen.

Den viser at et tiår med utsøkte golfkunstner ikke er blitt helt ødelagt av tre uker med utroskapsanklager og en bristende idyll.

Som i så mange av sine 64 golftitler han har vunnet det siste tiåret, møtte ikke Woods stor konkurranse da redaktørene skulle velge sin mann.

56 av 142 stemmer gikk til Tiger. Lance Armstrong, legenden som i år gjorde comeback på sykkelsetet, ble toer med 33 stemmer, mens tennisstorheten Roger Federer kapret tredjeplassen med 25 stemmer.

Mer enn halvparten av stemmene ble hentet inn etter Woods' bilulykke 27. november.

Den ulykken åpnet Pandoras eske for golfeneren.

- Til tross for den tsunamien av negativ publisitet som ødelegger imaget hans, er det ingen som nekter for at Woods' prestasjoner på banen har satt en ny standard for dominans i en sport, skriver Stu Whitney, sportsredaktør i Sioux Falls.