Medge Consulting fikk Premier League

SOLGT: Rettighetene til å vise Premier League og Arsenals Andreij Arsjavin er solgt. Men det er fortsatt hemmelig om hvem som har fått tilslaget. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

<pSikret seg alle rettigheter i Norden for de neste tre årene.</p

- Vi er både glade og stolte over å ha sikret Medge Consulting det som uten tvil er de mest prestisjefylte fotballrettighetene i verden i dag, sier Peter Liljestrand, deleier i Medge Consulting, i dag.

Liljestrand er svært fornøyd med oppkjøpet og bedyrer at tilbudet for seerne ikke vil bli dårligere enn det som er tilfellet i dag

- Norden har en sterk og historisk tilknytning til Premier League og vi er opptatt av å opprettholde denne nære tilknytningen i årene som kommer, fortsetter han.

Også Premier League er glade for å få Medge Consulting med på laget.

- Vi er glade for å ønske Medge Consulting velkommen som vår nye samarbeidspartner i Norden, og vi er sikre på at de vil distribuere alle de beste Barclays Premier League-øyeblikkene på en omfattende og nyskapende måte, sier Premier League-sjef Richard Scudamore.

De eksklusive rettighetene som nå er kjøpt av Medge Consulting gjelder alle levende kamper, totalt 380 kamper per sesong, alle repriser, høydepunkter og nyhetsrettigheter samt mobil- og internettrettigheter for hele Norden.

Medge Consulting er et Stockholm-basert medieselskap som har spesialisert seg på sportsrettigheter og strategisk rådgivning innenfor det europeiske og afrikanske mediemarkedet.

Rettighetene for eksklusive bilder til TV, internett og mobil de tre neste årene skal ha kostet 1,2 milliarder kroner.

Canal+ har sendt engelsk toppfotball i en årrekke. Nå kan betalkanalen miste sin største godbit.

Oppdatert klokken 17.26 med endelig bekreftelse om at det er Medge Consulting som har kjøpt rettighetene for Premier League.