Kritisk skadd etter voldsepisode i bilvaskeri

<pEn 28 år gammel mann er innlagt på Ullevål universitetssykehus med livstruende skader etter en voldsepisode i en bilvaskehall på Tøyen i Oslo tirsdag kveld.</p

–28-åringen har livstruende hodeskader og ligger i respirator, opplyser vaktleder Øyvind Torgersen ved sentralvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Tilstanden er onsdag morgen uavklart.

Den antatte gjerningsmannen, en 42-åring, ble pågrepet på stedet. Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Han blir avhørt onsdag formiddag. Mannen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse, men denne siktelsen kan bli utvidet.

Brukte slagvåpen

Politiet opplyser at det er brukt et slagvåpen under slagsmålet, men de ønsker ikke å gi noen nærmere opplysninger om våpenet av hensyn til etterforskningen.

– Vi har tatt beslag i et slagvåpen, opplyser Torgersen.

Det er ikke kjent om den skadde og den pågrepne 42-åringen kjente hverandre på forhånd.

– Men slik det ser ut nå, har det oppstått en uoverensstemmelse mellom de to på stedet. Det er i alle fall det vitnene har forklart, sier vaktleder Torgersen.

Mange vitner

Politiet fikk melding om saken klokken 20.20. Det var mange vitner til voldsepisoden, og fem av disse.er avhørt. Politiet er likevel interessert i å komme i kontakt med flere vitner og ber om at de tar kontakt.

– Flere personer forlot stedet før vi kom fram, og vi oppfordrer disse til å ta kontakt med oss, sier Torgersen.

Han opplyser at det vil bli tatt stilling til eventuell varetektsfengsling av 42-åringen i løpet av onsdag.