-Behandling av Drillo en skam

Ole Paus mener behandlingen Egil Drillo Olsen har fått fra fotballforbundet er en skam. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pKunstneren Ole Paus tar bladet fra munnen og slår fast at den behandlingen Egil Drillo Olsen har fått fra fotballforbundet er en skam.</p

Vikaren Drillo har en kontrakt som løper til desember, men vet fortsatt ikke hva det blir til med landslagstrenerjobben.

– Når du spør meg, kan jeg svare at jeg vet akkurat like mye som deg. Jeg har ikke hørt noe, og det er ikke noe jeg snakker med forbundet om. Nå har jeg begynt å forberede Sveits-landskampen. Uttaket blir gjort om en uke.

– Jeg har fått tre DVD-er som jeg skal studere, og den kommende uken kommer til å gå med til det.

– Avklaringen rundt trenerjobben for landslaget har tatt lengre tid enn jeg hadde håpet, men nå begynner timeglasset å renne ut, og jeg regner med at en avklaring er rett rundt hjørnet, sier Egil Olsen til NTB.

– Det som skjer er en skam. Når Egil sier han tror en avklaring er rett rundt hjørnet, er det noe han sier fordi han er en hyggelig mann. Jeg tror ikke det finnes noen hjørner i fotballforbundet, bare svinger, mener Ole Paus.

Fortsetter under bildet

Avklaringen rundt trenerjobben for landslaget har tatt lengre tid enn Egil Olsen hadde håpet. Foto: Scanpix

En kunstner

– Drillo er en stor kunstner. Det er hans kunnskap og ideer som har skapt norsk landslagsfotball, så det er liten tvil om at det står respekt av det han har gjort.

– Han overtok det norske landslaget i 1990. Det var et landslag som var en ren parodi, men i løpet av noen år gjorde Egil det til et av Europas beste. Han brukte kunnskapen sin for å få det til, sier Paus til NTB.

– Kunnskap selger ikke like mye og like godt som magi, svarer Drillo, men Paus er ikke så opptatt av magien. Han er opptatt av det Drillo har prestert med landslaget, og det er ikke småtterier. Før han ga seg hadde han ført Norge til to VM-sluttspill.

Nå har Paus skrevet bok om Drillo. «Mine dager i skyggen av Drillo» ble lansert tirsdag.

– Jeg har lest og er fornøyd med boka. Paus skriver mye mer enn bare om meg. Derfor har jeg også lært mye av denne boka. Språket er flott, og det er en del beskrivelser som har fått meg til både humre og le, sier Drillo.

Vårherre og Hinmannen

– Jeg har lenge hatt lyst til å skrive en ny bok etter at jeg begikk «Reisen til Gallia» sammen med Ketil Bjørnstad, men jeg visste ikke hva slags bok jeg skulle skrive. Erling Kagge spurte om jeg ville skrive en bok med tittel «I hodet på Drillo», men det kunne jeg ikke.

– Så fikk jeg ideen til å skrive om et veddemål mellom Vårherre og Hinmannen (djevelen). De diskuterte fotball og veddet på om Norge kom til VM-sluttspillet eller ikke, og dermed var jeg i gang på en måte, forteller Ole Paus til NTB.

Han legger ikke skjul på at det var rart å skrive en bok uten å vite hvordan den skulle ende, for boka slutter etter Makedonia-kampen, men Drillo røper at Hinmannen trakk seg fra veddemålet.

– Da jeg skrev boka heiet jeg på Vårherre, men det var rart å skrive uten å vite hvordan det skulle slutte, sier Paus.

– Språket er glimrende og beskrivelsen av «den gode samtalen» er praktfull. Ole Paus kommer ikke med noen bastante meninger, og rent fotballmessig gir han seg ikke ut for å være mer enn det han er, men jeg koser meg med boken, sier Egil Drillo Olsen. (©NTB)