Døde etter å ha blitt slått ned på pub

<pDen 27 år gamle mannen som natt til søndag ble slått ned på en pub i Stavern, døde av skadene søndag kveld. En mann i 20-årene er pågrepet.</p

Den avdøde, en 27 år gammel bergenser som var i Stavern på et kurs i regi av Redningsselskapet, ble ved 01.30-tiden natt til søndag slått ned inne på Tordenskjold Pub i Stavern. Han ble erklært død på Ullevål sykehus klokken 19.45 søndag kveld, melder Bergens Tidendes nettutgave.

Bevisstløs

– Han skal ha fått flere harde knyttneveslag i ansiktet, sier politiadvokat Hans Henrik Aske i Vestfold politidistrikt til NTB.

En politipatrulje ble tilkalt, men da den kom til stedet, var den angivelige gjerningsmannen løpt fra området mens den skadde mannen lå bevisstløs igjen. Hans tilstand ble vurdert som så alvorlig at han med en gang ble sendt med ambulansehelikopter til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Ikke avhørt

Søndag ble flere personer brakt inn til avhør hos politiet. I løpet av morgentimene ble den siktede 20-åringen pågrepet i et hus i nærheten av sin bolig. Søndag kveld var han fortsatt ikke avhørt. 20-åringen har fått oppnevnt Tollef Skobba som sin forsvarer.

– Han har sittet i samtaler med sin forsvarer hele dagen. Den siktede vil avhøres mandag, forteller politiadvokat Olaf Kløvstad til NTB.

20-åringen er foreløpig siktet for grov legemsbeskadigelse.

– Mandag tar vi stilling til siktelsens utvidelse, sier Kløvstad.

20-åringen risikerer at siktelsen mot ham utvides til legemsbeskadigelse med døden til følge eller for forsettlig drap. (©NTB)