Bombetrussel mot svensk politimann

<pLørdag formiddag ble det ringt inn bombetrusler mot fire adresser i Skåne. Svensk politi sendte bombeteknikere, som ikke fant noen sprengladninger.</p

Rundt 20 personer ble evakuert som følge av truslene, men lørdag ettermiddag kunne de som ikke var direkte berørt, vende hjem igjen.

– Vi fikk oppgitt på telefon at det skulle finnes angivelig eksplosive innretninger på adresser i Trelleborg, Vintrie, Skegrie og Tygelsjö. Vi tar det alvorlig og har sperret av rundt bygningene mens bombeteknikere undersøker gjenstandene, sa Mikael Persson i Skåne-politiet etter at bombetruslene ble kjent.

Etter å ha undersøkt den mistenkelige gjenstanden ved adressen i Trelleborg, konkluderte politiet med at innretningen ikke var ekte.

– Vi gjør den vurderingen at det er det samme på de tre andre adressene. Men bombeteknikere skal undersøke så vi kan være helt sikre, sier han.

En mann er hentet inn til avhør i forbindelse med truslene.

Truslene ble rettet mot personer i det svenske rettsvesenet, skriver Sydsvenskan. Blant annet skal det gjelde en politimann, men disse opplysningene vil ikke politiet bekrefte. (©NTB)