Moren innrømmer at ballongferd var påfunn

Familien Heene foran ballongen. Foto: Scanpix/AP. Les mer Lukk

<pMoren til seksåringen alle fryktet befant seg i en løpsk ballong i Colorado forrige helg, innrømmer overfor politiet at det hele var et påfunn.</p

Mayumi Heene har fortalt det lokale sheriffkontoret at hun og ektemannen Richard hele tiden visste at sønnen Falcon gjemte seg i boligen deres, heter det i et dokument som ble offentliggjort fredag.

Hun skal ha fortalt etterforskerne at de fant på stuntet for å gjøre familien mer interessant for mediene.

«Mayumi forklarte at hun og Richard Heene fant på svindelen to uker før. Hun og Richard instruerte de tre barna til å lyve til myndighetene og til mediene om svindelen,» heter det i dokumentet som utgjør grunnlaget for en ransakingsordre av huset deres i Fort Collins.

Sheriffen i Larimer County sier han vil gå inn for at det tas ut siktelse mot paret, blant annet for å ha samarbeidet om et lovbrudd, fått en mindreårig til å lyve, stått bak en falsk anmeldelse og andre forhold.

I flere desperate telefoner til en TV-kanal, politiet og luftfartsmyndighetene sa Heene-paret at de fryktet at sønnen var om bord i den hjemmelagde heliumsballongen da den slet seg i bakhagen deres.

Millioner av seere fulgte med på jakten etter ballongen, men da den endelig landet, var det ingen gutt i kurven. Til foreldrenes påtatte lettelse dukket han senere opp etter å ha gjemt seg i garasjen.

Mistanken om at det hele var et påfunn oppsto da gutten i et TV-intervju CNN gjorde med familien, kommenterte at faren hadde sagt at de gjorde det hele som et show. (©NTB)