Massivt løft ved seier

TRENGER SEIER: Liverpool og Jamie Carragher trenger en seier mot Manchester United på søndag om laget ikke skal få det for vanskelig å henge med i kampen om ligagullet. (foto: Scanpix). Les mer Lukk

<pJamie Carragher sier kampene mot United betyr ekstra mye og at en seier vil gi laget et etterlengtet løft. </p

Liverpool (NTB): Før storoppgjøret mot Manchester United søndag står Liverpool med fire strake tap. Ikke siden mars/april 1987 har rødtrøyene hatt en like lang tapsrekke. Presset på manager Rafael Benítez vokser, selv om han har krav på en gedigen fallskjerm dersom han må forlate sin stilling.

Betyr mye

– Å slå Manchester United kan være løftet vi trenger, sier stopperveteran Jamie Carragher.

I midtuken ble Lyon for sterke i mesterligaen. Det er uklart om Liverpool får stablet Steven Gerrard og Fernando Torres på beina foran duellen mot United.

– Vi er inne i en dårlig periode, men har tidligere vist at vi kan reise oss. Vi vil reise oss igjen. Det er det ingen tvil om. Kampene mot United betyr alltid mye, og dersom vi vinner, vil det gi oss et massivt løft, mener Carragher.

Ikke siden Kenny Dalglish’ dager som manager har Liverpool vært inne i en rekke med fire tap.

Etter seks strake seier i 1987/88-sesongen, begynte laget å halte voldsomt. 22. mars 1987 tapte Liverpool 0-1 borte mot Tottenham. Uken etter ble Wimbledon for sterke på Anfield. Det var for øvrig kampen der Mark Lawrenson ødela sin akilles.

Mer motgang fulgte i ligacupfinalen mot Arsenal 5. april (tap 1-2). Ian Rush scoret, men for første gang skulle Liverpool tape en kamp der måltjuven fra Wales hadde kommet på scoringslisten.

11. april scoret Rush igjen, men kunne ikke hindre at Liverpool tapte 1-2 mot Norwich på Carrow Road i daværende 1. divisjon.

Slo Forest

Først mot Nottingham Forest uken etter ble tapsrekken stoppet med en enkel 3-0-seier på Anfield. Spillende manager Kenny Dalglish scoret selv det første, mens Ronnie Whelan og Gary Ablett også nettet for hjemmelaget.

Deretter ventet Manchester United på Old Trafford. 54.103 tilskuere fikk se at United vant 1-0.

– Jeg tror ikke form betyr noe for slike kamper som dette. Vi vet alle hva slags rivalisering det er mellom klubbene. Det handler om hvem som presterer best på spilledagen, og det er det vi håper å gjøre, sier United-stopper Rio Ferdinand.

Michael Owen returnerer til Liverpool for første gang etter at han ble United-spiller.

– Jeg er bare et menneske og hadde ønsket at folk kunne sette seg ned og huske meg for hva jeg gjorde for dem og laget tidligere i karrieren. Men jeg er realistisk, og nå spiller jeg for erkerivalene deres, sier Owen før returen til banen der han var høyt elsket fra 1996 til 2004.

Søndagens match er den 77. mellom de to lagene på Anfield i ligasammenheng. Liverpool har vunnet 36, United 22. (©NTB)