Skole i Hordaland stengt etter trusler

Søfteland skole. Foto: Os kommune. Les mer Lukk

<pSøfteland skule i Os i Hordaland holdes stengt torsdag og fredag etter at noen har sendt skolen et trusselbrev.</p

Politiet vet ikke hvem trusselen kommer fra. De tar imidlertid saken alvorlig, og bestemte i samråd med skolen og Os kommune at skolen skulle stenges, melder BT.no.

Skolen har 300 elever fra første til tiende klasse.

– Jeg kan bekrefte at det er en trusselsituasjon på Søfteland skule. I samarbeid med skolen og kommunen har vi bestemt å stenge skolen i to dager for å ivareta sikkerheten til elever og lærere, sier lensmann Rasmus Dalen i Os til NTB.

Trusselbrev

Politiet jobbet onsdag ettermiddag med å finne ut hvem som står bak.

– Vi etterforsker nå med tanke på å finne ut hvor trusselen kommer fra. Vi ønsker ikke å gi flere opplysninger i dag, sier Dalen.

Skolens rektor bekrefter overfor RadiOs.no at truslene ble framsatt i et brev. Det er skolen som helhet som skal være truet.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått et alvorlig trusselbrev som gjør at vi i samråd med politiet og rådmannen i Os kommune har valgt å stenge av skolen, sier rektor Kåre Lutro.

Brev hjem

Stengningen gjelder først fra torsdag morgen.

– Det har med datoene i brevet å gjøre, sier Lutro. Han ønsker ikke å gi flere opplysninger om brevet. Rektoren sier han selv vil møte opp ved skolen torsdag for å passe på at ingen elever dukker opp.

Elevene fikk med seg et brev hjem onsdag der det sto at skolen blir stengt, men ikke hvorfor. Skoleledelsen planla å sende foreldrene en tekstmelding hvor de utdyper årsaken. (©NTB)