Sjefene gir seg i SAS Norge

Ola H. Strand bytter fly mot handel i COOP. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Les mer Lukk

<pSAS Norge får ny ledelse. Administrerende direktør og tre andre ledere har sagt opp og slutter i løpet av året.</p

Ola H. Strand (52) går fra jobben som administrerende direktør i SAS Norge til en tilsvarende stilling i Coop. Gorm Frimannslund overtar toppjobben i SAS Norge.

I tillegg til Strand har tre andre toppsjefer sagt opp. Det gjelder personal- og organisasjonsdirektør Svein Oppegaard, operativ direktør Dag Falk-Petersen og kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide.

Alle fire har i løpet av de siste månedene blitt rekruttert til svært sentrale stillinger i norsk næringsliv, opplyser SAS i en pressemelding.

– Svensk styring

Strand, Oppegaard og Falk-Petersen går som en reaksjon på at stadig mer styres fra Sverige, ifølge NRK.

Midteide sa opp allerede i sommer for å begynne som pressesjef i DnB NOR. Hans avgang skal være uavhengig av de tre andre toppsjefenes.

Nylig ble det innført endringer i strukturen i SAS-konsernet. SAS Norge er datterselskap av SAS Scandinavia og flere beslutninger tas nå i Stockholm i stedet for Oslo.

– Det er beklagelig at vi mister fire verdsatte ledere som har bidratt mye til SAS de siste årene. Samtidig er det en naturlig konsekvens av at SAS Norge AS opphørte som eget AS 1. oktober og den omstruktureringen som nå skjer i SAS, sier visekonsernsjef i SAS Group John Dueholm.

– SAS i Norge er inne i en utfordrende fase av omstillinger og omorganiseringer, der det er viktig at vi klarer å ivareta posisjonen som en kostnadseffektiv garantist for god service og null skjulte gebyrer i Norge, sier Dueholm.

Nedgangstider

Den nye SAS Norge-sjefen Gorm Frimannslund kommer fra stillingen som administrerende direktør i SAS Ground Services. Han overtar nå det overordnede ansvaret for den operative virksomheten SAS har i Norge. Frimannslund tiltrer 1. november.

Mari Hermansen rykker opp fra forhandlingsleder til personal- og organisasjonsdirektør, mens kommunikasjonsdirektør i Widerøe, Richard Kongsteien får ansvaret for en sammenslått kommunikasjonsenhet i de to flyselskapene.

Den nye administrerende direktøren ser fram til å ta fatt på jobben, men sier utfordringer venter ham.

– Vi en inne i en av de største nedgangstidene for luftfarten internasjonalt, og denne krisen har naturlig nok også rammet SAS. Heldigvis har SAS svært mange dyktige medarbeidere, og sammen skal vi gjøre det som er nødvendig for å sikre SAS sin posisjon i framtiden, sier Frimannslund. (©NTB)