Medvedev støtter serbisk nei til Kosovo

Medvedev sa at han støtter Serbias nei til å anerkjenne Kosovo som selvstendig stat og lovet regjeringen i Beograd sterk økonomisk støtte. Hans vert, den serbiske statssjefen Boris Tadic, åpnet for nye forhandlinger med kosovoalbanerne. Foto: REUTERS/SCANPIX Les mer Lukk

<pRusslands president Dmitrij Medvedev støtter Serbias nei til å anerkjenne Kosovo som selvstendig stat.</p

Medvedev sa under et besøk i den serbiske hovedstaden tirsdag at Russland nå som før vil bidra til å beskytte Serbias «suverenitet og territoriale integritet». Russerne vil fortsette sin støtte til serbernes kamp mot uavhengigheten som Kosovo erklærte i februar 2008.

Serbia har klaget denne selvstendighetserklæringen inn for den internasjonale domstolen ICJ.

– Vi venter med stor ro på ICJs avgjørelse, og vi er klare til nye samtaler med kosovoalbanerne om en fredelig løsning, sa Serbias president Boris Tadic.

Hans russiske kollega skulle under besøket i Beograd undertegne en avtale om et lån på en milliard euro eller 8,4 milliarder kroner til Serbia. Serbiske tjenestemenn opplyste tirsdag at landet også er nær ved å undertegne en avtale om et gunstig lån fra Kina, som er ivrig etter å utvide sitt engasjement i nye markeder.

De kinesiske pengene skal etter planen brukes til bygging av nye veier i Serbia. (©NTB)