Opp i ryggen på Godset

KAN KLARE DET: FFK-spillerne jubler for 3-0 over Odd Grenland. Nå kan Tom Nordlie nok en gang redde et lag fra nedrykk. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

<pTom Nordlie tok sin tredje strake hjemmeseier som Fredrikstad-trener da Odd Grenland ble slått 3-0 mandag kveld. </p

Fredrikstad (NTB): Hvis den gode hjemmestatistikken fortsetter for Nordlie kan Fredrikstad fortsatt håpe på å unngå kvalifisering for å beholde plassen i eliteserien. I neste runde møter Fredrikstad Molde hjemme, før laget bør ha mulighet til å forbedre sin håpløse bortestatistikk ved å slå Lyn i Oslo i siste runde.

Odd-trener Dag Eiliv Fagermo var klar på at Fredrikstad vant fortjent.

– Vi var brukbart med fram til Fredrikstad tok ledelsen, men etter det framsto vi som impotente i den siste tredjedelen av kampen, sa Fagermo.

Med to kamper igjen har Fredrikstad fått en luke ned til Bodø/Glimt på fire poeng, mens det bare er ett poeng opp til trygg plass.

Fredrikstad vant fullt fortjent etter to scoringer før pause ved Mattias Andersson og Éverton Santos da Costa. Etter pause øket Amin Askar ledelsen ytterligere. Fredrikstad kunne dermed kontrollere inn til tre poeng.

Andersson scoret igjen

Etter en jevnspilte åpningsminutter var det hjemmelaget som fikk kampens første sjanse, men headingen fra Éverton Santos da Costa ble for enkel for Arni Gautur Arason. Midtveis i omgangen var imidlertid Arason sjanseløs da et presist slått frispark ble stanget i nettet av Mattias Andersson.

Anderssons tredje scoring på hjemmebane etter overgangen fra Strømsgodset. Etter scoringen tok Fredrikstad mer grep om kampen, og etter halvtimen utnyttet Éverton Santos da Costa en feil i Odd Grenlands forsvar og banket ballen inn bak Arason.

– Jeg synes vi gjorde en fantastisk kamp, hvor vi var solide hele kampen, og gjorde gode prestasjoner offensivt. Amin Askar og Everton holdt høyt nivå i dag, mente Fredrikstad-trener Tom Nordlie som til tross for seieren ikke vil ta noe for gitt.

– Dette blir ikke avgjort før siste runde, men jeg har hele tiden følt vi har hatt en god sjanse til å klare det, sa Nordlie.

I tillegg til scoringene hadde Fredrikstad gode forsøk fra Raio Piiroja etter corner, og Ardian Gashi og Joachim Thomassen med gode skuddforsøk. Odd forsøkte å svare, men kom ikke nærmere redusering enn Fredrik Gulsviks heading like utenfor mål minuttet etter Fredrikstads andre mål.

Klassescoring

Andre omgang var ikke like het sjansemessig, men scoringen var det klasse over. Askar driblet av flere Odd-spillere før han satt ballen inn nede ved stolperoten.

Han som var Fredrikstads beste, hadde god tro på at det var mulig med seier også mot Molde neste runde, til tross for at han selv må stå over med karantene.

– Det var et unødvendig gult kort av meg, men jeg hørte faktisk ikke at dommeren hadde blåst av. Derfor var jeg veldig overrasket da jeg fikk det gule kortet. Hvis vi spiller som i dag, føler jeg at vi har en god sjanse til å vinne våre to siste kamper, mente Askar.

Odd ble stort sett tvunget til lange baller inn i feltet av et hardt arbeidende Fredrikstad-lag, og der fikk etter hvert Raio Piiroja god kontroll på Peter Kovacs.

Odd Grenland fortsatte sin rekke av svake resultater. Nå er det blitt fem tap på de seks siste kampene – men «oddrane» møter Lyn hjemme neste uke og Bodø/Glimt borte i de to siste. To kamper laget nok må vinne om det skal klare fjerdeplassen laget har ligget på det meste av høsten. (©NTB)