Giske: 5 prosent kirkeminister

LITE FOR KIRKEN: Av alle arrangement Giske har deltatt på, er 95 prosent innen kultur- og idrettsfeltet. De resterende 5 prosentene har vært i kirkelig sammenheng, ifølge Vårt Land. (Foto: Cornelius Poppe / Scanpix) Les mer Lukk

<pStatsråd Trond Giske (Ap) har vært 95 prosent kultur- og idrettsminister og 5 prosent kirkeminister det siste året, ifølge Vårt Land.</p

Avisen har gått gjennom Giskes kalender for det siste året og trekker følgende konklusjon: Av alle arrangement Giske har deltatt på, er 95 prosent innen kultur- og idrettsfeltet. De resterende 5 prosentene har vært i kirkelig sammenheng.

I rene tall har Giske deltatt på over 232 arrangementer i løpet av det siste året. Blant de 12 som har vært kirkelige, er tre knyttet til pilegrimsvandringer, to er bispevigslinger og ett er hundreårsjubileet på Menighetsfakultetet.

Kalenderen, slik den er presentert på regjeringens nettsider, er ikke helt fullstendig. Blant annet er det ikke oppført at Giske nylig deltok på Presteforeningens generalforsamling.

Det rokker likevel ikke ved helhetsbildet, som Giske selv kommenterer slik:

– Jeg har ikke selv ført statistikk, men umiddelbart opplever jeg at dette gjenspeiler omtrent tallene på det vi får av invitasjoner og henvendelser. (©NTB)