- Våpnene er i Norge

NYE BEVISER: Advokat Morten Furuholmen venter i rettsalen i Kisangani. Foto: Tore Meek/Scanpix. Les mer Lukk

<pAdvokat Morten Furuholmen hevder han kan bevise at nordmennene i Kongo ikke var i besittelse av det mye omtalte drapsvåpenet.</p

– Jeg har bevis som kan rydde vekk de to våpnene som har vært lansert som mulige drapsvåpen, sier Furuholmen til NTB.

Da Joshua French og Tjostolv Moland ble pågrepet og siktet for drapet på sjåføren Abedi Kasongo, fant politiet en hagle. Den ble imidlertid raskt avfeid som drapsvåpenet, som så langt ikke er funnet.

To våpen

Under første runde av rettssaken mot nordmennene ble det lagt fram bilder av to våpen. Dette var bilder politiet hadde beslaglagt fra Moland og French.

– Det ene bildet er av en softgun. Den befinner seg i Norge og jeg har vært i kontakt med vedkommende som har den, sier Furuholmen til NTB.

– Det andre våpenet er en Glock-pistol. På bildet kan man se serienummeret. Jeg jobber nå med å få en bekreftelse fra Forsvaret på at det våpenet også befinner seg i Norge, sier han.

Håp

Under ankesaken har imidlertid ikke partene anledning til å legge fram nye bevis. Men Furuholmen håper han skal greie å få etterforskningsleder oberst Roger Wawara til å skifte mening.

– Wawara har gått med på å møte meg i morgen. Håpet er at han vil godta bevisene slik at vi kan rydde vekk de to våpnene som har vært lansert som mulige drapsvåpen, sier Furuholmen til NTB. (©NTB)