Ballong-guttens foreldre blir straffeforfulgt

ETTERFORSKES: Faren til Falcon Heene (6) og hans mor blir nå etterforsket av politiet. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pForeldrene til den seks år gamle amerikanske gutten som alle trodde hadde lagt ut på en ufrivillig ballongferd, vil bli straffeforfulgt. </p

Torsdag ble det slått full alarm etter et en hjemmelaget heliumballong fløy av gårde fra familiens bakhage i Colorado.

Alle trodde at seksåringen Falcon Heene var med på ferden, men da ballongen landet over to timer senere, var den tom.

En storstilt leting ble innledet på bakken langs den rundt 80 kilometer lange ruta, men gutten ble ikke funnet. Falcon dukket i stedet opp på loftet over familiens garasje, til alles store lettelse.

PR-stunt?

Seksåringens foreldre har tidligere vært med i et amerikansk realityprogram, og det begynte raskt å gå rykter om at hendelsen kunne ha vært et PR-stunt.

Den lokale sheriffen Jim Alderden avviste først dette, men etter å ha gjennomført lange avhør av ekteparet Richard og Mayumi Heene lørdag, var han kommet fram til det motsatte.

– Det vil bli reist tiltale, opplyser sheriff Jim Alderden.

Hva tiltalen vil lyde på, er ennå ikke kjent. Politiet gjennomførte lørdag kveld husransakelse i Heene-familiens hjem, men det vil ikke bli foretatt pågripelser, opplyser Alderden.

Ønsker strengere reaksjon

Sheriffen kaller foreløpig ikke ballongdramaet, som torsdag ble fulgt av millioner av bekymrede amerikanere på direktesendt TV, en bløff. Men han innrømmer at han er skuffet over at han ikke kan sikte foreldrene for noe mer alvorlig enn en forseelse som kan straffes med bøter.

Utenfor Heene-familiens hjem har det samlet seg et enormt pressekorps, og også en stor gruppe skuelystne har møtt opp i håp om å få et glimt av «ballonggutten».

– Kom igjen, Richard. Få det overstått. La nabolaget få komme tilbake til normalen. Vi er lei, sier en av naboene som ikke vil stå fram med navn.

Familien har foreløpig ikke uttalt seg om sheriffens avgjørelse om straffeforfølgning. (©NTB)