- Kristin ferdig som finansminister

Partileder Kristin Halvorsen får nytt departement, ifølge TV2. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pHalvorsen går av som finansminister og overtar Kunnskapsdepartementet, meldte TV 2 lørdag kveld.</p

Halvorsen går av som finansminister og overtar Kunnskapsdepartementet, meldte TV 2 lørdag kveld. TV-kanalen sier opplysningene er bekreftet fra informert hold.

SVs nåværende kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell går samtidig ut av regjeringen og blir parlamentarisk leder for partiet.

SVs andre nestleder Audun Lysbakken går inn i regjeringen, men det er uvisst til hvilken ministerpost, ifølge TV-kanalen.

Mister mister statsråd

Også NRK får opplysningen bekreftet. Den nye finansministeren kommer fra Arbeiderpartiet, men det er ennå ikke klart hvem dette blir.

SV får fire statsråder i den nye regjeringen, én færre enn i forrige periode.

NRKs kommentator Magnus Takvam sier på Dagsrevyen at SV nå har bevist at de kan drive en økonomisk politikk, og at finansdepartementet dermed ikke er like viktig.

- Etter det dårlige valget, var det klart at SV ikke kunne beholde både Finans- og Kunnskapsdepartementet, sier Takvam.

AP får 12 statsråder

Han sier finansdepartementet er svært arbeidskrevende, og at det vil være enklere for Kristin Halvorsen å kombinere jobben som partileder med å være kunnskapsminister.

Etter det knallsterke valget har Arbeiderpartiet styrket sin posisjon. 12 statsråder vil komme fra partiet, mens SV og Sp hver får fire.

Fra før er det kjent at Bjarne Håkon Hanssen, Sylvia Brustad og Helga Pedersen forlater regjeringen.

Det er ikke klart hvem som skal erstatte dem i den nye regjering. Den andre rød-grønne regjeringen vil bli presentert på tirsdag eller onsdag.

ABC Nyheter kommer med mer