T-banen står i Oslo

STANSET OPP: Røykutvikling på Nationalteatret stasjon førte til full stans i t-banetrafikken i Oslo. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pNationaltheatret stasjon i Oslo ble fredag ettermiddag evakuert og T-banetrafikk i sentrum stanset etter at det ble røykutvikling i et togsett. Ved 17-tiden var trafikken klar for å starte igjen.</p


All T-banetrafikk mellom Majorstuen og Nationaltheatret i Oslo sentrum stanset etter at det ble røykutvikling i et tog som var på vei til Nationaltheatret stasjon fredag ettermiddag. Ingen personer ble skadd, men stasjonen ble evakuert.

Det ble gjennomført en manuell inspeksjon av tunnelen, og ved 17-tiden fikk T-banen klarsignal fra brannvesenet om å starte trafikken igjen.

– Dette skjedde på et maksimalt uheldig tidspunkt. Fredag ettermiddag er det mange passasjerer som skal fraktes. Men det ser ut til at de fleste har benyttet seg av trikk- og busstilbud, slik som vi anbefalte. Vi har også dekket drosjeutgifter til dem som har måttet vente i over 20 minutter, sier kommunikasjonssjef for T-banen, Bjørn Rydmark til NTB.

Ved 14.30-tiden meldte togføreren at det var betydelig røykutvikling i en vogn. Toget var da ved innkjørselen til Majorstuen stasjon. Brannvesen ble tilkalt og toget evakuert.

Rydmark forteller at toget er et av de nyeste T-banen har.

– Det skal nå parkeres på et verksted slik at vi kan finne ut av hva som var årsaken til røykutviklingen. Vi avventer også rapport fra inspeksjonen som ble foretatt i tunnelen, sier han.