Minst elleve drept i eksplosjon i Peshawar

Beboere leter etter eiendeler i et hus som er ødelagt av en bombeeksplosjon i den pakistanske byen Peshawar. Både torsdag og fredag ekspoderte sprengladninger i byen som ligger ikke langt fra Pakistans grense mot Afghanistan. Minst elleve personer ble drept i fredagens eksplosjon, som skjedde nær en politistasjon og trolig ble utløst av en selvmordsbomber. Foto: REUTERS / Fayaz Aziz / SCANPIX Les mer Lukk

<pMinst elleve personer ble drept i en eksplosjon nær en politistasjon i den pakistanske byen Peshawar fredag.</p

Peshawar (NTB-Reuters-DPA): Ifølge politiet ble eksplosjonen utløst av en kvinnelig selvmordsbomber på motorsykkel.

Mange mennesker skal ha blitt sendt til sykehus med skader etter eksplosjonen fredag. Et øyenvitne fortalte til nyhetsbyrået Reuters at han kunne telle mange døde, og en polititalsmann sa at det var både politifolk og sivile blant de drepte.

Opprørere fra den islamistiske talibanmilitsen i Afghanistan har i snart to uker gått til angrep mot mål tilknyttet regjeringshæren, politiet og FNs kontorer i Pakistan. Til sammen er rundt 150 mennesker drept i disse angrepene.

– Det er vanskelig for vanlige folk å få være i fred. Jeg måtte ta med meg familien og flykte, fortalte Jaiji Ayub Mehsud, som fredag var på flukt fra kamper i det nordvestlige Pakistan, til nyhetsbyrået AP.

Pakistanske kampfly angrep fredag igjen mål i regionen Sør-Waziristan nær grensen mot Afghanistan. Samtidig ble det skutt med artilleri mot steder som regjeringshæren mener brukes som baser av Taliban.