Skolebrann i Meløy slukket

<pBrannen i SFO-bygningen ved Glomfjord skole i Meløy i Nordland er slukket. Politiet etterforsker nå saken. </p

– Brannvesenet driver nå med etterslukking på stedet, sier kommunikasjonsrådgiver Anna Brandal i Salten politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om brannen klokken 6.20. Det er ikke mistanke om at noen befant seg i bygget da brannen startet.

Etterforsker brannen

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent, men politiet ser alvorlig på hendelsen og starter etterforskning umiddelbart. De venter på klarsignal fra brannvesenet om å gå inn i bygget. Vitner har blitt avhørt. Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva de tror kan ha skjedd.

– Det har jeg ingen kommentar til foreløpig, sier Brandal.

Elever, lærere og foreldre var etter brannen samlet på Kulturhuset i Glomfjord. På grunn av den kraftige røykutviklingen ble tre bolighus i nærheten av skolen evakuert. Beboerne ble først fraktet til Glomfjord hotell, men har nå fått vende tilbake.

Skolestengt ut uka

Selv om SFO-bygningen ikke er direkte knyttet til resten av skolen, vil det være uaktuelt for lærere og elever å dra tilbake på skolen torsdag og fredag.

– Dette er forferdelig å oppleve. Men oppi det hele er det bra at brannen skjedde før SFO startet. Det var ingen folk i bygget. Skolen er stengt i dag og i morgen. Nå bruker vi tiden på å få på plass alternative lokaler til SFO og få oversikt over røykskadene, sier rektor Turid Solstrand ved Glomfjord skole.

Skolen skal ha rundt 180 til 190 elever, og 63 på SFO. Fredag vil det bli holdt informasjonsmøte. (©NTB)