- Ankesaken i Kongo fastsatt til 13. oktober

Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French etter domsavsigelsen i Kisangani i Kongo tirsdag. De to nordmennen er blant annet tiltalt for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo i begynnelsen av mai i år. Foto: Vegar Vatn / Scanpix. Les mer Lukk

<pAnkesaken mot Tjostolv Moland og Joshua French kommer opp 13. oktober, opplyser militærtribunalets leder i en tekstmelding til Tønsbergs Blads nettutgave.</p

Kisangani (NTB): Ankesaken kommer, i likhet med første runde, opp i domstolen i Kisangani. Ifølge nettutgaven til Tønsbergs Blad, som har opplysningen fra militærtribunalets sekretær, er saken nå berammet til 13. oktober.

French og Moland hevder at de ved hjelp av sin norske advokat Morten Furuholmen har skaffet dokumentasjon som skal bevise at de er uskyldige.

De to nordmennene, som er dømt til fem ganger dødsstraff for blant annet drap og spionasje, blir imidlertid nektet å legge fram nye bevis for ankedomstolen.

Men de får lov til å avgi forklaring, noe de valgte å avstå fra i første rettsinstans.

Nordmennene har lenge uttrykt ønske om å anke saken til den militære høyesteretten i Kongos hovedstad Kinshasa, hvilket de har mulighet til å gjøre hvis ankedomstolen også finner dem skyldige.