Mor og datter mobbet til døde

<pI ti år ble en britisk kvinne og hennes utviklingshemmede datter mobbet og truet av ungdommer. Ingen hørte deres bønner om hjelp – og til slutt tok kvinnen datterens og sitt eget liv.</p

Storbritannias innenriksminister Alan Johnson.

Nå ber Storbritannias innenriksminister Alan Johnson offentlig om unnskyldning for at myndighetene ikke grep inn og forhindret tragedien i det midtengelske distriktet Leicestershire i 2007. Den uavhengige klagenemnda for politisaker IPCC lover å granske saken.

Fiona Pilkington døde sammen med sin datter etter at hun hadde tent fyr på bilen de to satt i.

– Dette skulle aldri ha skjedd, det fins ingen bortforklaring, og vi må ikke skjelle ut mediene fordi de melder om saker vi ikke liker, sa innenriksminister Johnson tirsdag.

– Denne saken er et tragisk bevis på at evnen til å reagere på enkeltmenneskers bekymringer fortsatt svikter i deler av landet. Vi må sørge for at vi har pålitelige rutiner for å ta oss av slike saker, tilføyde han.

Fiona Pilkington klaget i løpet av sju år hele 33 ganger til politiet over mobbingen. Men politiet kontaktet ikke sosialomsorgen, og en rettslig undersøkelse har konkludert med at de offentlige tjenestene er medskyldige i hennes og datterens død. (©NTB)